‘Humans are underrated’ (en technologie wordt overschat)

DEEL
23 mei 2019

‘Humans are underrated’ (en technologie wordt overschat)

Eervol verzoek van Loes Mulder, SG van het Ministerie van SZW. Wil je een ‘spicy’ c.q. ‘prikkelend’ essay schrijven voor een boek dat aan Bernard ter Haar wordt aangeboden bij zijn afscheid als directeur-generaal op SZW?

 

Sarah O’Connor, een van mijn favoriete Financial Times journalisten, schreef dat economen meer modder aan hun schoenen moeten krijgen door vaker buiten de deur in de echte wereld rond te kijken. Dat hoeft ze Bernard ter Haar niet te vertellen. Ik ben hem de afgelopen jaren op allerlei plaatsen tegengekomen: om te spreken, luisteren, meedenken, of rond te kijken. Met alle plezier schreef ik daarom een essay voor zijn afscheidsboek.

‘Graag zouden we hierbij voorstellen gericht op verbetering van de huidige situatie zien’, schreef de SG in haar uitnodiging. Je kunt hier lezen wat ik er van gemaakt heb.

[14 juni 2019] Het essay staat nu ook, mooi opgemaakt, op Follow the Money.

[18 november 2019] In een podcastserie van Red Pers onderzoeken Bouke van Balen en Adriaan de Jonge het thema ‘Werk’. Voor de derde aflevering werd ik uitgenodigd om met hen over robots en de toekomst van werk van gedachten te wisselen. Je vindt die podcast hier.