Robots, AI en de toekomst van werk

DEEL
22 januari 2018

Robots, AI en de toekomst van werk

Over onze WRR-verkenning ‘De Robot de Baas’ heb ik inmiddels meer dan 80 presentaties gegeven voor allerlei groepen en organisaties. Dat is niet alleen van belang om de analyse en voorstellen te laten landen, maar ook leerzaam.

 

Zo’n presentatie is constant in ontwikkeling. Want de wereld draait door: er verschijnen vrijwel dagelijks nieuwe rapporten, blogs en artikelen over robots, AI en de toekomst van werk. En aanwezigen op bijeenkomsten en deelnemers aan discussies komen vaak met ervaringen, voorbeelden, kanttekeningen en kritiek. Het verhaal is nu dan ook veel rijker dan toen we het in december 2015 voor het eerst vertelden.

Voor organisatieadviseurs had ik de ‘inclusieve robotagenda’ die we in De Robot de Baas bepleiten nog niet gepresenteerd, maar dat mocht ik wel doen tijdens de Ernst Hijmanslezing 2018. Dit waren mijn sheets.

Voor een internationale conferentie van de Vlaamse SER (SERV) heb ik 22 februari 2018 een vergelijkbaar verhaal gehouden in het Engels. De sheets daarvan vind je hier.