Hoe verder met economische globalisering?

DEEL
30 oktober 2017

Hoe verder met economische globalisering?

Ruim 20 jaar onderzoek ik economische globalisering en schrijf en praat ik daarover. Niet eerder was er zoveel discussie over hoe het verder moet. Op deze pagina een lezing daarover bij BuZa, en drie artikelen.

 

Op het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt nagedacht over de toekomst van globalisering, en in dat kader wordt een serie lunchlezingen georganiseerd. Op 30 oktober mocht ik daar mijn visie geven: dit zijn mijn sheets.

Voor Christen Democratische Verkenningen, tijdschrift van het wetenschappelijk bureau van het CDA, schreef ik een artikel voor een themanummer over vrijhandel dat oktober 2017 verscheen. Je kunt ‘Leren om beter te globaliseren’ hier lezen.

Voor een komend thema over sociaal-democratie en globalisering in S&D, dat wordt uitgegeven door de WBS van de PvdA, schreef ik ‘Hoe verder met economische globalisering.’ Je kunt dat concept-artikel hier lezen.

En voor Follow the Money schreef ik een uitgebreide recensie van het nieuwe boek van Dani Rodrik onder de titel ‘Hoe econoom Dani Rodrik globalisering wil redden van haar cheerleaders.’ Je leest het hier.