Longread: Wat is dat eigenlijk, innovatie?

DEEL
25 februari 2017

Longread: Wat is dat eigenlijk, innovatie?

Wat is innovatie, en hoe is het te bevorderen? En wordt het belang van innovatie niet overdreven? Journalist Hella Hueck en ik schreven een nieuwe longread in onze serie over de Economie van Overmorgen.

 

Innovatie moet, innovatie is goed. Dat horen en lezen we dagelijks, en de regering zet een batterij regelingen en instrumenten in om innovatie te bevorderen. Maar het kan geen kwaad wat meer na te denken en van gedachten te wisselen over wat innovatie eigenlijk is, hoe je het meet, of innovatie altijd goed is, waar innovaties vandaan komen, en hoe belangrijk innovatie is voor het leven van de meeste mensen.

Hella en ik gingen in München met twee deskundigen praten, want je hoort nog al eens dat Nederland meer op Duitsland moet gaan lijken. En we lazen een stapel rapporten, boeken en artikelen. Toen we gingen schrijven kwamen we er al snel achter dat we veel te veel wilden vertellen. We hebben vervolgens de voor ons belangrijkste 10 vragen geselecteerd en ons beperkt tot het beantwoorden daarvan.

Je kunt de longread hier lezen bij RTLZ. en hier op Follow the Money.

Enjoy !

Economie van Overmorgen

De zes longreads die Hella en ik al eerder maakten in onze serie over de Economie van Overmorgen vind je hier: