De robot de baas: het boek en de weblinks

DEEL
14 december 2015

De robot de baas: het boek en de weblinks

Op 8 december presenteerden we onder veel belangstelling van de media onze WRR-verkenning De Robot de Baas, het eerste product van ons project over de toekomst van werk. Je vindt hier een aantal relevante weblinks.

 

De Robot de Baas: De toekomst van Werk in het Tweede Machinetijdperk is te koop in de boekhandel, maar je kunt het hele boek hier ook gratis als pdf downloaden. Het begeleidend persbericht hier.

Vimeo: Het boek werd gepresenteerd tijdens een avondvullend programma in een overvol Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, waar door verschillende auteurs aan meegewerkt werd. De vimeo van deze avond kun je hier terugkijken.

Engels versie: De inleiding en het eerste hoofdstuk in de verkenning, dat de WRR-visie weergeeft en van de hand is van mijn collega Monique Kremer en mij, zijn ook in het Engels vertaald. Die publicatie kun je hier downloaden

Video: Op 11 december waren Marieke Blom, hoofdeconoom van ING Nederland, en ik te gast bij Van Liempt Live op RTLZ voor een goed gesprek over robots en onze nationale exportobsessie. Je kunt dat programma hier terugkijken.

KvS: Ook zeer lezenswaardig zijn de preadviezen van onze nationale economenclub, de Koninklijke Vereniging voor de Staathuishoudkunde (KvS) over “De match tussen mens en machine.” Deze staan nog niet online, zodra dat gebeurt zal ik de link toevoegen. De pdf van mijn stukje in deze bundel vind je hier.

Cover WRR-verkenning 31 De robot de baas